Едни от най-известните циркови артисти пристигат в България

Първите звезди от фестивала в Монте Карло кацат със самолет на "България Ер" на 22 февруари

21.02.2017 | 12:29 Редактор: Луиза Божинова
Едни от най-известните циркови артисти пристигат в България

Някои от най-популярните циркови артисти в света пристигат у нас специално за шестото издание на спектакъла "Нощ на звездите", който се организира от фондация "Енчо Керязов" и ще се проведе на 25 февруари в зала "Арена Армеец". 

Звездата от световноизвестното кабаре "Лидо" в Париж – Хуш ма хуш, украинското дуо Даша и Вардим, кралете на екстремните въздушни спортове "Въздушни бойци", Франциско Тебар – още наричан Пикасо джуниър, са само част от атракциите в спекакъла. Те ще летят от различни краища на света със самолети на авиокомпанията "България Ер", която е и официален превозвач на събитието.

Пръв у нас ще пристигне авиоконструкторът Даниел Гола. Самолетът му ще кацне на 22 февруари. Ден преди спектакъла – на 24 февруари с "България Ер" ще пътуват и руската трупа "Канакови". Те са известни с изпълнението си Руски стик или Russian bar. Това е цирков номер, който съчетава в себе си изключителните умения от три спорта – гимнастика, акробатика и скачане върху батут. Номерът е известен и като "руска лудост", защото изпълнителите не са обезопасени. 

В рамките на самият спектакъл фондацията "Енчо Керязов" ще връчи традиционно своите награди за най-талантливите деца на България.