Американският университет в България отваря врати за бъдещи студенти и родители

В Ден на отворените врати всички желаещи ще могат да се запознаят със студентския живот в АУБГ

16.02.2017 | 10:35 Редактор: Василия Пейчева
Американският университет в България отваря врати за бъдещи студенти и родители

За поредна година Американският университет в България организира Ден на отворените врати, който ще се проведе на 25 февруари от 9:00 ч. Родители и ученици ще могат да разгледат университетския комплекс, да се срещнат с преподаватели и студенти и да получат професионална консултация коя специалност да изберат.
 
Организаторите са подготвили интересна програма, която включва обиколка на учебните зали, общежитията, спортните зали, библиотеката и местата за отдих. Гостите ще се запознаят отблизо с живота в университета и ще научат повече за уникалната за България образователна система liberal arts, която дава възможност на студентите да избират различни дисциплини, по които да се обучават.

Гъвкавата програма на специалностите е съобразена с променящата се бизнес среда, която изисква все по-богати познания в различни сфери, съчетани със задълбочени знания в конкретна специалност.
 
След завършването си студентите от АУБГ получават две дипломи - от САЩ и България. Важно доказателство за качеството на образованието е, че агенцията, която акредитира "Харвард", "Масачузетски технологичен институт" и "Бабсън Колидж", наскоро поднови акредитацията на университета за максималния срок от 10 години. Академичните направления на АУБГ - икономика, компютърни науки, политически науки и журналистика и масови комуникации заемат водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за шеста поредна година, а специалност Бизнес администрация е №1 в страната.
 
По време на събитието в събота ще бъдат организирани срещи с чуждестранните преподаватели, които са световно признати експерти в академичния свят, но и практици с дългогодишен опит. Младежите и техните родители ще могат да разговарят и с настоящи студенти, за да добият представа за условията на живот и обучение.
 
Според статистическите данни студентите на Американския университет в България получават повече от две предложения за работа или потвърждение за прием за продължаващо обучение, измежду които да избират. 20% от възпитаниците на АУБГ печелят повече от 100 000 долара на година, а повече от 20% от по-ранните випуски, работещи в САЩ, получават повече от четвърт милион долара на година.
 
Представителите на университета ще отговарят на всякакви въпроси и ще представят  процедурите за кандидатстване, възможностите за стипендии, финансова помощ, преференциални условия за заеми, стажове, програми за Work & Travel и други.
 
Всички желаещи да посетят Деня на отворените врати в АУБГ могат да се регистрират ТУК.