Българите разгромиха опонентите си на SENSHI, Християн Корунчев спечели Интерконтиненталната титла на WAKO PRO

Следващата професионална бойна гала вечер по кикбокс от серията SENSHI ще се проведе на 20 април в зала „Арена Армеец“ в София

24.02.2019 | 13:27 Редактор: Василена Василева
Българите разгромиха опонентите си на SENSHI, Християн Корунчев спечели Интерконтиненталната титла на WAKO PRO

При изключителен интерес и с триумф за България приключи първата професионална бойна гала вечер от серията спортни двубои SENSHI. Пред препълнена зала „Конгреса“ в Двореца на културата и спорта Християн Корунчев спечели Интерконтиненталната титла на WAKO PRO. Той успя да надделее над противника си Никола Тодорович в категория до 78 кг., стил К-1, след 5 пълни рунда. Срещата беше кулминацията на вечерта и беше изключително оспорвана, като финалните два рунда бяха определящи за победата на българина. Корунчев се наложи над своя противник с 2:1 съдийски гласа и така постигна втора победа над Тодорович.

Вторият голям двубой за Европейска титла на WAKO PRO от бойната карта на SENSHI завърши в полза на сърбина Любо Ялови. Той се изправи срещу Бобан Илиоски от Македония и победи с 2:1 съдийски гласа. Това бе и единствената среща на SENSHI, спечелена от боец, който не е от България.

Родните кикбоксьори разгромиха противниците си от Македония, Сърбия, Румъния и Украйна и донесоха 8 победи. След изиграването на пълни пет рунда, Кристиян Дойчев и Стоян Илчев откриха гала вечерта с битка, която единствена се игра по правилата на KWU International Professional League, и завършиха равни. Следващите срещи се играха по правилата на стил К-1 в 3 рунда от по 3 минути. При най-леките в категория до 63,500 килограма Огнян Мирчев победи сърбинa Предраг Михайлович. Мирчев прати противника си два пъти в нокдаун, като след втория съдията отсъди в полза на българина.

По-малко от 30 секунди продължи двубоя между Николай Йоргов и Митко Ашкилов от Македония. Йоргов, който е сребърен медалист от Световното по карате киокушин за 2013 година, многократен републикански шампион, шампион на Япония, вицесветовен шампион по ръкопашен бой стил шинкеншобу, победи с нокаут противника си. Той регистрира силен ритник в областта на черния дроб още в началото на първия рунд и Ашкинов не можа да продължи двубоя.

Димитър Пенчев вдигна залата на крака, надделявайки над Сергей Заносиев от Румъния в категория до 68 килограма. Заносиев, който е част от легендарната школа, беше нокаутиран още в първия рунд с хайкик в главата.  Богдан Шумаров победи убедително Иван Тимков от Украйна в категория до 75 кг с нокаут във втори рунд.  Капитанът на българския отбор по кикбокс Атанас Божилов също надделя над противника си Алин Кимпан от Румъния за отрицателно време, добавяйки поредна победа за българската страна.

Доброслав Радев победи Теодор Христов с 2:1 съдийски глава  в среща от категория до 72.500 кг. Константин Михайлов прати два пъти в нокдаун Севдалин Славов, извоювайки си победата в категория до 65 килограма. Радослав Костов и Едуард Алексанян бяха третата българска двойка, която се би пред препълнената зала „Конгресна“. Те се срещнаха в категория до 77 килограма и предложиха много интересен бой и мощна размяна на удари. С единодушно съдийско решение победата беше отсъдена на Костов.

Освен грандиозния успех за българските бойци и зрелищното шоу, снощи бяха наградени и бойците, които имаха най-ярък принос през вечерта. За най-зрелищен двубой на вечерта бяха наградени боецът от столичния клуб „Martial Animals“ Севдалин Славов и боецът от „Pride and Glory“  Костантин Михайлов, които вдигнаха публиката в зала „Конгресна“ на крака след три рунда здрава битка изпълнена с драма и нокдауни. За най-зрелищен нокаут за вечерта бе определен този на боеца от СК „Скорпион“ Димитър Пенчев, който повали с хай-кик в главата румънеца Заносиев.

Бойният спектакъл SENSHI във Варна беше само първото от поредицата издания на новата серия спортни събития, което предстои да се проведат в България. Следващата гала вечер ще се състои на 20 април в зала „Арена Армеец“ в София и обещава още по-силни битки и зрелищно шоу!