Какво успяха да свършат депутатите през 2023 г. и какви подаръци очакват днес?

През тази година ние от "Възраждане" направихме всичко възможно за запазване на българския лев, заяви Искра Михайлова

25.12.2023 | 14:05 Редактор: Толя Стоянова

Депутатите вече излязоха в коледна ваканция, но с положителна оценка за отминаващата си година. За депутатите 2023 г. е била в двете крайности. Според някой не толкова ползотворна, а за други година на взаимни отстъпки. Част от тях се опитаха да опишат 2023 г. само с една дума. Измежду бойкот от опозицията, скандали, бой и страсти до червено, все пак депутатите успяха да свършат и работа. От началото на мандата си са приели 79 закона, 209 решения и три декларации. Провели са 89 заседания, 16 от които извънредни.

Сред най-важните задачи, на които депутатите намериха решения - изпратиха няколко пъти военна помощ за Украйна, записаха по-строги правила срещу домашното насилие, улесниха процедурата за осиновяване на дете, пренаписаха Конституцията, приеха държавния бюджет за следващата година, преди тя да е свършила и са на път да премахнат дерогацията за руски петрол.

"Кой знае за каква гордост не мога да говоря, но Конституцията е успеха, който предстои за Шенген, правилните стъпки по отношение на Еврозоната, мисля, че са ключови и правилни за всички", заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

"През тази година ние от "Възраждане" направихме всичко възможно за запазване на българския лев, на българските гори и на българската енергетика. Това са три неща, които смятам, че ще останат ярко в историята на 2023 година", каза Искра Михайлова от "Възраждане".

"Аз отдавна съм престанал да търся каквото и да било под елхата. Това, което искам, е да доставя радост на семейството си, на малката си дъщеря. Това носи щастие и на самия мен", сподели Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нищо
преди 4 месеца
Полезно не свършиха!Все по- зле ставаме! Сигнализирай за неуместен коментар