Без жени в правителството на талибаните: Те са, за да раждат

Групировката се готви да се подиграе с Щатите, като обяви кабинет на 11 септември

10.09.2021 | 17:01 Редактор: Здравко Черкезов
Без жени в правителството на талибаните: Те са, за да раждат

Жените не могат да бъдат министри. Те са, за да раждат. Това заяви Сайед Зекрула Хашими, говорител на талибаните, за афганистанската телевизия "ТОЛО Нюз", предаде "Дейли Мейл".

Министерският пост, според Хашими, е тежест, която една жена "не може да понесе". Талибаните не считат жените за пълноправна част от обществото, категоричен е още говорителят им.

"Жените на Афганистан са тези, които раждат афганистанския народ и които го учат на ислямски ценности", обясни Сайед Зекрула Хашими.

Междувременно кореспонденти от Афганистан посочват, че талибанското правителство може да стъпи в длъжност на 11 септември като подигравка с Щатите, които отбелязват 20-ата годишнина от самоубийствените атентати, разрушили Световния търговски център. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 2 години
Основание на Феминистките да тероризират Европа с още по-големи привилегии. Ще страдаме европейците от женската феминистка агресия, която ще се надигне. Нещо обичайно ще е ръководните постове да се подаряват на жени щото вижте какво били правили талибаните и хоп готово уредено директорски пост на жена. Сигнализирай за неуместен коментар