Е-правителството новият мобайл тренд в Азия: Робсън

01.07.2015 | 11:28

Пол Робсън, президент Adobe Systems Азия

Азия е много различна, особено тенденцията на използване на моблайл. Има цели икономики в този регион, които прескочиха влизането в интернет през десктоп компютър.

Ние работим с компании, особено на развиващите се пазари, Индонезия, Филипините и Индия, които изграждат технологичните си платформи и контактите с клиентите чрез приложения и само мобилна стратегия.

Дори не правят десктоп и мобилни сайтове.

Ако се замислим за технологичния тренд на развиващите се пазари, той е директно към мобайл.

Хората нямат непременно достъп до PC. Затова виждаме голямо търсене за mobile-ready продукти, за анализи на мобилни продукти. Компаниите искат да имат по-добра възвръщаемост от съдържанието и маркетинга за мобайл.

Освен това виждаме голям подем сред компаниите, които използват диджитал в някои от вертикалните сегменти на тези пазари. Особено в туризма и развлекателната индустрия, авиокомпаниите инвестират много силно в начини да привлекат и конвертират нови клиенти в дигиталния формат. Ритейлът - също, онлайн търговията експлодира.

Една от областите, в която виждаме голям ръст е електронното правителство. Пазарът в Азиатско-Тихоокеанския регион кара правителствата да търсят начин да се свържат с гражданите в електронна среда повече, отколкото по традиционните методи.