Хората, които загинаха в испанския терор

Колко животи отнеха ужасяващите атаки? А колко съсипаха...

18.08.2017 | 20:50 Редактор: Иван Берберов
Хората, които загинаха в испанския терор

Най-малко трима испанци са загинали в двете терористични атаки. Сред тях е 57-годишният Франциско Лопез Родригез от Гранада. Неговата племенница и най-малкият му син също са сред жертвите. Съпругата му е сериозно ранена. 

35-годишният италианец Бруно Джулота се разхождал с приятелката си и двете си малки деца в центъра на Барселона. Секунди преди фаталния удар приятелката му успяла да изтръгне петгодишния им син от ръцете на Бруно и така да го спаси. 

Втората италианска жертва е 25-годишният Лука Росо. Младият инженер бил на почивка в Барселона с приятелката си. Сред загиналите е и 44-годишната белгийка Елке Ванбокрийк. Тя също се радвала на ваканция в Каталуня заедно със съпруга и синовете си. 

Още една белгийска гражданка, един американец и трима германци също са починали. Атаките са отнели живота на поне едно дете. То е на 3 години и е починало от раните си в болница. 

А 7-годишно момченце от Австралия е в неизвестност вече почти денонощие. Малкият Джулиан и майка му били в района на площада, когато микробусът връхлетял върху пешеходците. Жената е в болница с наранявания.