Клинтън води с 12% пред Тръмп

Кандидатът на Демократите набира преднина

24.10.2016 | 14:45 Редактор: Ирина Георгиева
Клинтън води с 12% пред Тръмп

Преднината на кандидата на Демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън пред основния й опонент за Белия дом - Доналд Тръмп достигна 12 процентни пункта. Това показват най-новите социологически проучвания на телевизия ABC за нагласите на американците преди президентските избори. 

За кандидата на демократите са готови да гласуват 50 на сто от анкетираните, което е най-високият показател от всички допитвания досега.

Републиканският кандидат ще подкрепят едва 38 на сто от запитаните. 

В предишното проучване на ABC на 13 октомври Клинтън водеше само с 4%. 

С нарастването на подкрепата за Клинтън през последната седмица Тръмп често повтаря, че резултатите от вота ще бъдат фалшифицирани.

Междувременно стана ясно, че колекционер е платил 21 800 долара за гола статуя на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп. Фигурата на милиардера, която е с естествени размери, бе продадена на търг в Лос Анджелис.

Голата статуя, наречена "Императорът няма топки" силно нашумя през август, когато активисти издигнаха пет такива еднакви фигури в Сан Франциско, Ню Йорк, Лос Анджелис, Кливлънд и Сиатъл. Снимки и селфита с творбата станаха доста популярни в интернет въпреки че властите премахнаха артистичните статуи.