21-годишен сирийски бежанец уби жена с мачете в Германия

Кървавата драма се е разиграла около 16:30 часа до автогарата на Ройтлинген

25.07.2016 | 07:23 Редактор: Луиза Божинова
21-годишен сирийски бежанец уби жена с мачете в Германия

21-годишен сирийски бежанец, кандидат за убежище в Германия, уби жена с мачете и рани двама души в германския град Ройтлинген, недалеч от Щутгарт, предаде Франс прес, като цитира местната полиция.

След убийството младият мъж, който е познат на полицията, бил арестуван.

Сирийският бежанец е нападнал жена си близо до автогарата на Ройтлинген. Кървавата драма се е разиграла около 16:30 часа местно време. Убийството е извършено след спор между двамата. В полицейското комюнике се казва, че след нападението, сириецът е ранил мъж и жена.

Няма данни, сочещи, че нападението е било терористична атака.

"Съдейки по известните елементи, извършителят е действал сам и най-вероятно няма опасност за населението на Ройтлинген и околностите", гласи съобщението на полицията.

Той е ранявал и други хора, но говорител на полицията каза, че не разполага с информация кога е влязъл в Германия, нито кога е извършил предишните нападения, посочва Ройтерс.

Нападението бе извършено в момент на изострено напрежение в Германия, където в петък вечерта младеж застреля девет души в Мюнхен, преди да се самоубие, а преди седмица мъж рани петима души с брадва във влак, отбелязва Асошиейтед прес.