Ростуризъм към руснаците: Не пътувайте в Турция

Властите на Русия се опасяват от нова терористична атака

25.11.2015 | 12:25 Редактор: Мария Аладжова
Ростуризъм към руснаците: Не пътувайте в Турция

Руската Федерална агенция по туризъм не препоръчва на туроператорите в страната да продават пътувания до Турция. Информацията е публикувана на официалната страница на Ростуризъм.

Услугите, свързани с пътувания на руски туристи в Турция в условия на заплаха от тероризъм, се явяват грубо нарушение на законодателството на Руската федерация и ще бъдат приведени към юридическа отговорност, се казва в съобщението.

На 24 ноември външният министър на страната Сергей Лавров сравни инцидента със сваления Су-24 с терористичния акт в небето над Синай, при който загинаха 224 души. По тази линия той също призова руските граждани да се въздържат от пътувания в Турция.

"Терористичните атаки на турска територия се натрупват. Според нас тази заплаха е равностойна на атаката в Египет"

По данни на РИА Новости през 2014 година туристическият отрасъл на Турция е донесъл на страната 96 млрд. долара или 12% от БВП. Това е с 9,8% повече от обичайното в световен мащаб.

В първата половина на 2015 година над 1 млн. руснаци са посетили страната.

Още по темата

Руският Су-24 беше свален от турските ВВС заради нарушаване на турското въздушно пространство. Владимир Путин определи свалянето на самолета като "удар в гърба". Вчера след извънредно заседание на Северноатлантическия съвет НАТО застана зад твърденията на Турция.