Путин: Русия ще преодолее всички трудности от наложeните санкции

Москва ще направи всичко, за да може Украйна "да премине възможно най-бързо този сложен период от своето развитие, заяви руският президент

18.03.2015 | 19:03 Редактор: Мариета Иванова
Путин: Русия ще преодолее всички трудности от наложeните санкции

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че неговата страна ще преодолее всички трудности, произтекли от наложените й санкции, предаде Reuters.

"Разбира се, ние ще преодолеем всички проблеми и трудности,  които се опитват да ни вкарат отвън," каза той на многохиляден митинг с концерт край Кремъл по случай годишнината от анексията на Крим, пише БТА.

Путин декларира, че Москва ще направи всичко, за да може Украйна "да премине възможно най-бързо този сложен период от своето развитие" и да бъдат нормализирани двустранните отношения.

Руският президент окачестви като "безполезно занимание" опитите отвън да бъде усложняван животът на Русия".

"Благодаря ви за подкрепата. Да живее Русия", обърна се накрая Путин към множеството, допълва ТАСС.

Въпросът за Крим не се свежда просто за "някаква територия даже и да е стратегически важна", каза в речта си Путин. По думите му в случая става дума за "милиони наши съотечественици, които се нуждаят от нашата помощ и подкрепа".

"Ние разбрахме, че става дума не само за територия, която имаме достатъчно, а става дума за историческите корени, за източниците за нашата духовност и държавност, става дума за това, което ни прави единен народ и единна сплотена нация", заяви той.

Президентът Владимир Путин се зарече, че Русия ще укрепва своята държавност и цялата страна ще върви напред.

"Ще преодоляваме трудностите, които ние с вас толкова лесно сами си създаваме в последно време", каза той, за което ТАСС пояснява, че това било иронична забележка.