Трима украински военни са били убити през последните 24 часа

Страните в конфликта се обвиниха взаимно в нарушение на Минските споразумения

17.03.2015 | 16:31 Редактор: Ирина Георгиева
Трима украински военни са били убити през последните 24 часа

Нарушен е режимът за прекратяване на огъня с проруските сепаратисти, пише БТА. През последното денонощие в Източна Украйна са убити трима украински военнослужещи, а петима са ранени, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко. 

"Атаките срещу украинските сили продължават с малки оръжия, минохвъргачки и гранатомети", посочи Лисенко.

Проруските сепаратисти от ДНР обвиниха  силите на Киев в 19 нарушения на режима на прекратяване на огъня през последното денонощие, предаде ТАСС. Министерството на отбраната на провъзгласената от бунтовниците ДНР твърди в изявление, че на обстрел са били подложени село Спартак и летището на Донецк. Няма информация за пострадали мирни жители, но са нанесени щети на жилищни домове. 

Началникът на щаба на Народната милиция в ЛНР Сергей Козлов обвини силите на Киев, че в нарушение на Минските споразумения не са изтеглили от фронтовата линия около една пета от своите тежки оръжия, предаде още ТАСС.

Руската агенция отбелязва, че в съответствие с договореностите, постигнати в беларуската столица на 12 февруари, ДНР и ЛНР са изтеглили тежките си оръжия от фронтовата линия още в началото на март.