Даниел Митов: България иска ясно да покаже къде стои и какви принципи защитава

Даниел Митов се срещна с френския посланик

23.12.2014 | 14:45 Редактор: Ирина Георгиева
Даниел Митов: България иска ясно да покаже къде стои и какви принципи защитава

България иска ясно да покаже къде стои и какви принципи защитава. В правителството има категорична воля да се справи с проблемите, които стоят пред все по-засилената ни интеграция в ЕС. Това заяви министър Даниел Митов на среща с френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан на 23 декември.

Наясно сме, че реформата в съдебната ни система е част от тези проблеми и правосъдният министър е изключително отдаден на целта, посочи министър Митов. Ценим мнението на европейските посланици, защото ние сме част от единна общност, в която можем да си говорим откровено, допълни той.

Външният министър обсъди с френския посланик българското искане за удължаване с още една година на срока за усвояване на еврофондовете от предишния програмен период. За България това ще бъде важен знак за подкрепа от страна на ЕК и европейските партньори, от който имаме нужда, подчерта той.

Още по темата

Още по темата

В контекста на последните развития в сферата на енергетиката не по-малко важно за България е и максимално бързото изграждане на интерконекторните връзки със съседните ни страни, на първо място с Гърция и Румъния. Това е основен приоритет за нас, защото ще позволи на региона да се измъкне от зависимостта си от един доставчик на газ, заяви външният министър. Проектите не са огромни, но са важни и доста по-лесно реализируеми, заяви от своя страна френският посланик.

Даниел Митов и Ксавие Лапер дьо Кабан обмениха мнения и по отношение на идеята за изграждане на газов хъб във Варна. Външният министър подчерта непроменената българска позиция по отношения на проекта „Южен поток” – реализация при спазване на правилата на ЕС. 


коментирай >
Още от Свят
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма