Израелски ВВС са бомбардирали летището на Дамаск

07.12.2014 | 18:13
Израелски ВВС са бомбардирали летището на Дамаск

/Снимка: арабски социални медии/

Сирийската държавна телевизия съобщава на 7 декември, че израелски военни самолети са бомбардирали район край летището в Дамаск и град Димас на границата с Ливан, съобщава Ройтерс.

Според съобщението жертви няма.

Жителите на Дамаск са чули силни експлозии, съобщава Ройтерс.

Ливанската телевизия Al Manar, ръководена от Хизбула съобщава, че израелски бомбардировачи са нанесли удари край летището на Димас.

Al Jazeera съобщава, че израелската авиация е обстрелвала два обекта западно от столицата Дамаск, цитирайки сирийската телевизия.

Новинарският канал Ал Ихтибария предава, че няма жертви от ударите по предградието ал-Димас, съобщава Al Jazeera.

Преди това за израелски въздушни удари се съобщаваше през януари и май 2013.

Израелският timesofisrael цитира агенция SANA, предаваща за бомбардировка край летището на Дамаск.

Израелският Haaretz също предава информацията, позовавайки се на сирийската държавна медия.

Същата информация предават АФП и АП.

Според РИА Новости целта на бомбардировката са били складове с боеприпаси. Агенцията цитира агенция Sputik, която се позовава на източник от Генщаба на сирийската армия.

По телефона неназованият източник е казал:

„Израелските ВВС са нанесли удари по складове с боеприпаси, което е предизвикало огромни взривове около международното летище“.

Още по темата

Пратеник на ООН за Сирия ще се срещне в Турция с лидери на бунтовниците от Алепо /Халеп/ за обсъждане на евентуално спиране на огъня в града, съобщи негов говорител на 7 декември, предава АФП.

Стафан де Мистура „ще пътува скоро в Турция, за да обсъди плана си с главни бунтовнически групировки от Алепо“, е казала Жулиет Тума за АФП, но без да посочва къде ще се проведе срещата.

Усилията на Де Мистура са насочени към местни примирия в Сирия, които да позволят мирни преговори за слагане край на гражданската война в страната.

Той обяви плана си за спиране на боевете в края на октомври.

Президентът Асад каза, че иска да обсъди плана и Алепо, който е разделен между бунтовниците и правителствените части от юли 2012 бе посочен като възможност.