Добри новини за херцогa и херцогинята на Кеймбридж

Кейт Мидълтън и принц Уилям чакат второ дете

08.09.2014 | 15:05 Редактор: Ирина Георгиева
Добри новини за херцогa и херцогинята на Кеймбридж

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж очакват второто си дете, съобщават от Бъкингамския дворец.

BBC предаде изявлението и от двореца Кенсингтън, в което се казва, че кралицата и членове на кралското семейство са "възхитени от новината".

За втори път, Уилям и Кейт са принудени да обявят бременността преди херцогинята да премине 12-седмичния крайъгълен камък. Причината е острата форма на сутрешно гадене, от което страда Кейт. При бременността си с принц Джордж, Кейт беше приета в болницата Крал Едуард заради гаденето.

Там тя прекара три дни. На 22 юли 2013 г. в болницата Сейн Мери се роди принц Джордж.

В момента херцогинята се лекува в дома си, а не в частна болница.

Все още нероденото момиче или момче не е определено да бъде монарх. Тя или той ще бъде с титла като на принц Хари. След като на бял свят се появи новото кралско бебе, то ще измести с още една позиция принц Хари по линията на наследяване.

Така той ще бъде пети по ред.

Болестта:

Първата бременност на херцогинята бе разкрита още в първите седмици. Кейт бе приета в болница на 14-тата седмица от бременността си с принц Джордж. Оказа се, че тя страда от болестта hyperemesis gravidarum. Това е състояние, което изисква допълнителна хидратация, медикаменти и хранителни вещества. Болестта засяга 3,5 на 1000 бременни жени и причинява тежко повръщане. Може да доведе до дехидратация, загуба на тегло и натрупване на токсини в кръвта и урината, наречени кетоза.

Поздравленията не закъсняха:

Британският министър-председател Дейвид Камерън също туитна пожелание:

"Много поздравления за херцога и херцогинята на Кеймбридж. Възхитен съм от щастливата новина, че те очакват второто си бебе", пише той.