Руският хуманитарен конвой навлезе в Украйна

Очаква се помощите от Москва да бъдат раздадени до края на деня

21.08.2014 | 12:55 Редактор: Ирина Георгиева
Руският хуманитарен конвой навлезе в Украйна

Руският хуманитарен конвой навлезе в Украйна. Очаква се помощите от Москва да бъдат раздадени до края на деня. Военните действия в страната продължават. Офанзивата на правителствените войски принуди проруските сепаратисти да отстъпят редица градове.

Четири от камионите с руска хуманитарна помощ за Донбас вече преминаха границата. Те са част от конвоя с провизии, който дни наред се опитва да влезе на украинска територия. Първите коли бяха допуснати в страната, след като приключат проверките на съдържанието им. Причината за забавянето е липсата на документация за хуманитарната пратка.

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл и украинският му колега Валери Гелетей са обсъдили в телефонен разговор ситуацията в Източна Украйна. Двамата политици са „обсъдили доставката на американско оръжие за Украйна.

Междувременно силите на Киев засилват натиска над проруските бунтовници в Източна Украйна, а броят на жертвите нараства. В резултат на военните удари срещу Донецк през изминалата нощ са загинали 9 цивилни граждани, а 13 са ранени.