Путин и Меркел ще обсъдят украинската криза в Бразилия

13.07.2014 | 00:23
Путин и Меркел ще обсъдят украинската криза в Бразилия

 

Руският президент Владимир Путин ще обсъди с германския канцлер Ангела Меркел ситуацията в Украйна в неделя, 13 юли, съобщи радио Руская служба новостей, цитирайки прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков.

 „Планирана е отделна среща /на Путин и Меркел/“, е казал Песков.

Още по темата

Още по темата

Двамата ще обсъдят и двустранните отношения, е уточнил Песков.

Владимир Путин е в Бразилия за участие в срещата на върха на страните от БРИКС, която съвпада с деня, в който се играе финалът на Световното първенство по футбол.

Връщането или предаването на Крим на Украйна не подлежи на обсъждане, заяви още Песков пред Руская служба новостей.

„Крим е част от Русия. Връщането, предаването и други манипулации не подлежат на обсъждане“, каза той.

 

Руският президент прави 6-дневна обиколка на Латинска Америка, където провежда срещи в няколко страни.

В събота той посети в Аржентина, която предложи на Русия сътрудничеството в енергетиката, според външния министър на страната Ектор Тимерман. Дипломатът е отбелязал възможностите в нефтената и газова индустрия и е посочил потенциала на проектите в находището Вака-Муерта в Патагония.

Росатом участва в търга за трети блок на АЕЦ Атуча в Аржентина. Русия иска да разположи станции на Глонас в страната и преговаря по строителството на ВЕЦ в Патагония.

Русия прие да отпише 90%, или почти 32 млрд долара от дълга на Куба от съветско време, стана ясно по време на посещението на Путин в Хавана. Решението бе взето от Думата на 4 юни и потвърдено от горната камара преди два дни.

Роснефт ОАО, Интер РАО и РосХидро подписаха договори с кубински компании. Владимир Путин съобщи, че Русия смята да инсталира наземна станция на сателитната навигационна система Глонас в Куба.

Вижте репортажа на международния редактор Теодора Георгиева във видеото.

 


коментирай >
Още от Свят
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма