Търсенето на изчезналия Boeing - все по-скъпо и все така безрезултатно

Използването на специален подводен дрон в издирвателните операции също не доведе до успех

22.04.2014 | 10:55 Редактор: Красимир Кирев
Търсенето на изчезналия Boeing - все по-скъпо и все така безрезултатно

Издирването на изчезналия Boeing  на майзийските авиолинии става все по-скъпо и все така  безрезултатно, подчертава Bloomberg. Деветата мисия на използвания за издирването специален подводен дрон също не даде резултат.

И днес над океана са 10 военни самолета, които заедно с 11 кораба участват в издирването. По данни на малайзийските власти периметърът, в който могат да бъдат намерени останките е скъсен драстично, но изглежда никой вече вярва на такива изказвания, коментират анализаторите от Bloomberg. От транспортното министерство на Малайзия съобщават, че разследващите катастрофата обмислят нови инструменти и подходи, колкото и пари да струва издирването.

Метеорологичните условия допълнително затрудняват търсенето. Тропическият циклон Джак циркулира на северозапад от мястото, където то е съсредоточено. Информацията, до която стигнаха разследващите до момента е, че самолетът Бойнг 777 на Малайзия Еърлайнс се е отклонил от планирания маршрут над Виетнамското въздушно пространство. След това се е издигнал на височина от порядъка на 11,8 км, която е поддържал 20 минути над полуостров Малака. След това е започнало снижаване.

45 дни след инцидента, роднините на 239 пътници и хората по целия свят търсят отговори за мистериозното изчезване на летателната машина.