Съюз на капиталовите пазари в ЕС би съживило българската икономика

Годишен обзорен коментар на Веселин Дремджиев и Владимир Сиркаров

01.01.2015 | 20:30 Редактор: Петко Трухчев
Съюз на капиталовите пазари в ЕС би съживило българската икономика

Пътната карта на Европейската комисия с идеята за Съюз на капиталовите пазари в ЕС е много подходяща и би работила добре. Една подобна насока би помогнала много на страни, които нямат добър капиталов пазар и обем на инвестиции като България. Това посочи пазарният анализатор  и водещ на предаването "Boom & Bust" на България он ер Владимир Сиркаров в годишния обзор с водещия на "Денят он ер" Веселин Дремджиев по темата за плана на Юнкер.

"Планът Юнкер беше основата на която стъпи новият председател на ЕК. Така даде заявка за промяна на икономиката на ЕС. Той ще доведе до сериозни ефекти върху БВП. 3-та част от плана противоречи на първата като намаляването на бюрокрацията и тежките регулаторни механизми биха довели до по-голяма конкурентоспособност. Раздвижването трябва да е в тази посока. Това ще накара хората да се преместят от работа на заплата и да направят успешен предприемачески проект", обобщи Влади Сиркаров.

"Възможната корупция при селекцията на проектите. Има причина банките да не кредитират – липсват качествени обекти. По-централизираната държавна намеса в икономиката ще направи по-трудно финансирането на обектите от плана Юнкер" е част от коментара, който може да видите във видеото!

Още по темата