YouTube планира нов вид финансиране на каналите си

Видеоканалът планира да разпространява и клипове с качество от 60 кадъра в секунда

27.06.2014 | 15:45 Редактор: Ирина Георгиева
YouTube планира нов вид финансиране на каналите си

YouTube скоро ще въведе нов вид финансиране на каналите си - фенове ще могат да даряват пари на техните любими ъплодъри. Музикалният сайт обяви, че ще поддържа и видео клипове с качество на картината от 60 кадъра в секунда.

Новите актуализации бяха обявени по време на конференцията VidCon в калифорнийския град Анахайм, като новината беше разпространена и на блога на YouTube.

Нововъведението за поддръжка на клипове със скорост 60 кадъра в секунда е в отговор на огромния интерес към клипове на видеоигри. Пол Таси от Форбс наскоро съобщи, че 100-те най-големи канала на YouTube допринасят 3,5 млрд. преглеждания на месец, според данни от Tubefilter. На първо място е шведският геймър Феликс Килберг, по прякор PewDiePie, който печели $ 4 млн. на месец от публикуването на нестандартни ревюта и клипове на видеоигри.

YouTube също така обяви, че ще позволи на феновете да даряват пари за любимите си канали. Феновете и сега могат да допринасят чрез платформи като Kickstarter, IndieGogo и Patreon. Последната е и най-разпространеният начин за финансиране.

Други нови актуализации включват YouTube Creator Studio, където ще могат да се виждат анализи за видеоклипове. YouTube обяви, че феновете ще имат възможност да допринесат със субтитри към клиповете.

"Повече от 1 млрд. души гледат YouTube всеки месец, но не всички говорят на един език, а някои дори са глухи или с увреден слух. Автоматичното разпознаване на реч и автоматичният превод на YouTube може да помогне, но феновете могат да свършат много по-добра работа, " съобщават от компанията.

На конференцията е представено и ново музикално шоу, наречено "The 15 YouTube". Това е седмичната шоуто с домакин Джена Марбълс и ще бъде обща музикална функционална програма за "най-големите имена и изгряващите звезди в музиката от YouTube".

Няма конкретна дата за това кога тези функции ще заработят, но в блога пише, че потребителите на сайта трябва да ги очакват скоро.