България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Отвличанията се случват, когато има слабост във властта, твърди ген. Атанасов

Лидерът на ДСБ посочи пред Bulgaria ON AIR като причина дестабилизацията в МВР и сектора за сигурност

11.09.2017 | 09:43 Редактор: Жанета Нейкова
Отвличанията се случват, когато има слабост във властта, твърди ген. Атанасов

Основният въпрос в обществото трябва да бъде защо се случват тези деяния у нас, както отвличането на Адриан Златков. "Подземният свят" си позволява подобни действия тогава, когато чувства слабост във властта. Това са думите на лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който гостува в "България сутрин".

Гостът на телевизията коментира случая с отвлечения Адриан, който снощи бе освободен, както и постави въпроса защо се случват такива събития в страната ни.

"Години наред МВР и секторът за сигурност са тежко дестабилизирани поради комплексни обстоятелства и никой не взима мерки", алармира ген. Атанасов като изброи причините, според него:

"Едната е тежката кадрова търговия, която се осъществява с олигархията, а втората, недофинансирането на системата за сигурност, което води до дестабилизация, дори деморализация".

Пред Bulgaria ON AIR ген. Атанасов разказа за случай, за който той се възмущава, че не се говори. 

"Години наред не се изплащат обезщетения за униформите в МВР. Будни граждани се организирали и от Канада бяха внесени у нас 1600 костюма за пожарникарите. На протеста на 5 юли обаче същите тези служители извадиха плакати, че сами са си закупили униформите".