България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Bulgaria ON AIR стартира маратон от приказни истории за най-малките зрители

От 2 септември, всеки уикенд малчуганите и родителите им ще се забавляват с филми за феи, дракони и други чудати твари

30.08.2017 | 10:17 Редактор: Жанета Нейкова
Bulgaria ON AIR стартира маратон от приказни истории за най-малките зрители

Bulgaria ON AIR подгрява началото на учебната година с детско кино, което стартира от 2 септември и малчуганите ще могат да гледат забавни анимации и други детски филми всяка събота и неделя от 13,30 часа. 

Малки и техните родители ще могат да се забавляват с приказните истории на феи, дракони, вампирки и други чудати твари, като повече информация за тях даде в "България сутрин" кинокритикът и културен редактор на Dnes.bg Петя Славова.

Маратонът включва детския хит "Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха“. Двете момичета Дакария и Силвания имат проблемите, които всеки тинейджър на тяхната възраст преживява и хората се оказват тези, които са опасните.

Сестрите-вампирки ще трябва да се справят с трудната задача тайната им да не излезе наяве, разказа Славова.

На 16 септември малките зрители ще могат да гледат пълнометражните серии на анимацията "Уинкс 3D: Вълшебно приключение“. Историята на феите Блум, Стела, Флора, Техна, Муза, Лейла и Рокси разказва за борбата между доброто и злото.

"Навярно всеки от нас е запазил нещо детско в себе си и анимациите предизвикват интерес. Моята любима е "Нико и пътят към звездите" - за еленчето Нико, което живее с майка си. Тя му споделя, че баща му е напълно обикновен елен, но се оказва, че той всъщност е един от елените на Дядо Коледа", продължи Петя Славова.

Кинокритикът отбеляза, че в момента анимацията отбелязва изключителни успехи в боксофисите и често надминава по интерес пълнометражното игрално кино.

Анимацията ще бъде излъчена на 23 септември, а веднага на следващия ден зрителите ще могат да проследят и "Нико 2: Малко братче - големи проблеми“.

Подробности за всички филмчета търсете тук >>, а за датите на излъчване следете в програмата >> .