България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

По-уверен Григор: Българинът записа историческа победа в Синсинати, наред е US Open

Спортните журналисти Едуард Папазян и Николай Драгиев с коментар какво помогна на първата ни ракета да надвие австралиеца Ник Кирьос

21.08.2017 | 09:14 Редактор: Мария Аладжова
По-уверен Григор: Българинът записа историческа победа в Синсинати, наред е US Open

С триумфа на турнира "Мастърс 1000" в Синсинати първата ракета на България Григор Димитров е показал най-доброто си представяне досега. В това бяха категорични спортните журналисти Едуард Папазян и Николай Драгиев.

Димитров надви австралиеца Ник Кирьос във финала с резултат 6:3, 7:5.

"Статистически това е най-доброто му представяне. Трудно си спомням турнир, в който той не губи нито един сет", посочи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Папазян.

"Този успех не е изненадващ. От дълго време чакахме той да направи тази крачка - беше узрял, беше готов за това, но все нещо не достигаше и допускаше загуби преди да е набрал скорост", коментира от своя страна Драгиев.

По думите му на финала в Синсинати Димитров е изглеждал изключително фокусиран, мотивиран човек, който знае какво прави. В представянето на българина се е отличил убедителният му сервис, както и стабилна игра от дъното на корта.

Според двамата експерти обаче Димитров е придобил необходимата за победата увереност след спечеления мач срещу аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, с резултат 6:3, 7:5 за 99 минути, който го изтласка напред в турнира.

А прогнозите на двамата журналисти за представянето на българина на US Open не бяха категорични. Драгиев призова публиката да не изпада в еуфория преди началото на турнира от "Големият шлем", а Папазян добави: "Аз ще му пожелая оттук нататък винаги да бие тенисистите, които са под него, докато не стане номер 1".