България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

DJ Станчо пред Bulgaria ON AIR: Станах жертва на полицейски произвол!

Станислав Пеев беше арестуван при акция по морето, за което заяви, че ще търси правата си по съдебен път

14.08.2017 | 09:23 Редактор: Жанета Нейкова
DJ Станчо пред Bulgaria ON AIR: Станах жертва на полицейски произвол!

Един от популярните диджеи в България Станислав Пеев - DJ Станчо, беше арестуван при проверка на нощен клуб по Черноморието. Той застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, откъдето заяви, че е станал жертва на полицейски произвол.

"Дойдоха полицаи, заедно с шефа на бургаската полиция, а зад него беше вицепремиерът Валери Симеонов. Отнеха ми личния лаптоп, който нито е улика, нито веществено доказателство. Няма никакво отношение в борбата с шума по нощните заведения по морето", разказа Пеев пред репортер на телевизията.

Той обясни как оформените се качили на пулта на нощния клуб в Слънчев бряг без да се представят и започнали да раздават директни заповеди.

"Аз спрях музиката, а полицаите казаха "Задържаме всичко, прибираме цялата техника". Оформените посочиха моя лаптоп и шефът на полицията в Бургас, без да погледне дори, заяви "Прибирайте всичко", продължи разказа си диджеят.

Станислав Пеев твърди, че е арестуван, защото е отказал да предаде лаптопа си на властите, при което полицаите отговорили "Тогава ще ти напишем акт, защото възпрепятстваш полицейска акция".

От ефира на Bulgaria ON AIR DJ Станчо съобщи, че ще се срещне с адвокати, с които ще обсъди вариантите по изчистване на имиджа си, както и съдебните пътища, по които виновните да понесат своята отговорност.