България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бивш патриот: Трафикът на хора е възможен само с политически чадър!

Валери Симеонов да си подаде оставката, призова от ефира на Bulgaria ON AIR Димитър Байрактаров

26.07.2017 | 08:49 Редактор: Иван Берберов
Бивш патриот: Трафикът на хора е възможен само с политически чадър!

Важното, по последния казус с трафик на хора, в който бе замесена Анелия Велева от НФСБ, е как така са преминали тези "ВИП персони" през границата. Обществото започва да има чувството, че тази велика ограда, за която слушахме, е направена, за да контролира нелегалния трафик на хора. Някой много добре регулира пропускливостта на емигранти и това не става без политически чадър.  

Това заяви депутатът от 43-ото Народно събрание Димитър Байрактаров в студиото на "България сутрин". 

"Безкрайно изненадан съм от поведението на Анелия. Познавам я и не намирам мотиви тя да участва в подобна незаконна схема. Тя си има собствен бизнес с дрехи, няма причина да се занимава с трафик на хора", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Според него Велева е попаднала съвсем случайно в този случай. Била е на море и някой политически лидер ѝ се е обадил, продължава бившият депутат, че трябва да се придружат няколко хора, в резултат на което тя е попаднала в капан.

По думите на Байрактаров всичко това е възможно единствено с голям политически чадър, който покрива най-доходоносния бизнес – този с трафик на хора.

"Имам основания да се съмнявам, че Валери Симеонов е замесен. Трафикираните хора е възможно да са били настанени в хотела на вицепремиера. Така де, хотелът е на фирмата на Симеонов, а не на него, както той казва… фирма, която редица пъти е била осъждана", бившият патриот.

За финал на разговора Байрактаров призова Валери Симеонов да си подаде оставката, тъй като името му е замесено в прекалено много скандали, а ако министър-председателят не му я поиска, то цялото правителство трябвало да си я подаде.

Междувременно от НФСБ излязоха с позиция по скандала, в която категорично и остро осъждат всяко участие в престъпния трафик на хора.

От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

Ето и текста, публикуван в официалния сайт на НФСБ:

По повод на изнесени в медиите твърдения за задържането на Анелия Велева, ръководството на ПП "Национален фронт за спасение на България" заявява:

Анелия Велева е била избрана за председател на НФСБ в Костинброд от членовете на местната партийна структура. НФСБ осъжда остро каквото и да е участие в криминалното престъпление трафик на хора.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище.