България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Методът ПайдаЛаджин премахва болките с пляскане и разтягане

Активираме енергията по каналите и всички органи започват да работят по-добре, обясни кинезиологът Лазарина Ван Ооствеен

29.06.2017 | 10:27 Редактор: Тодор Петров
Методът ПайдаЛаджин премахва болките с пляскане и разтягане

В минутите за здраве в "България сутрин" ви срещнахме с кинезиолога Лазарина Ван Ооствеен, която ни даде полезни съвети как да се лишим от болките и травмите и да се чувстваме добре. В студиото на Константина Живова тя представи популярния метод ПайдаЛаджин.

"От 13-14 години кинезиологията ми е основна професия. Методът ПайдаЛаджин не е нов. Пайда означава пляскане, потупвапне върху различни части на тялото, а Ладжин означава разтягане. С пляскането активираме енергията по каналите и всички органи започват да работят по-добре", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Лазарина Ван Ооствеен уточни, че колкото по-силно се пляска, толкова ефектът ще бъде по-добър и по-бърз. Би трябвало да има зачервяване, това е нормална реакция на организма. По този начин пречистваме тялото, стана ясно още от думите й.

Кинезиологът добави, че пляскането/потупването започва винаги от сгъвките на ръцете, защото там се намира енергийният меридиан. Другите 3 основни зони са вътрешната част на коленете, дланите на ръцете и горната част на стъпалата.

"Това не е лечебен метод, а метод за възстановяване на вътрешните сили. Организмът започва да се самолекува", отбеляза Лазарина Ван Ооствеен.

Спортистът Александър Василев е успял да подобри своето здравословно състояние благодарение на техниката ПайдаЛаджин.

"Доста време се занимавам с подобни техники. Случайно разбрах за семинара преди години и там се обърна всичко. В рамките на 6-7 месеца бях доста упорит, няма "по-бит" човек от мен", сподели той.