България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Проф. Вили Лилков: ДСБ започва да осъществява своя нов политически проект

Той ще бъде независим от останалата част на РБ, поясни той в "България сутрин"

10.11.2016 | 09:37 Редактор: Ирина Георгиева
Проф. Вили Лилков: ДСБ започва да осъществява своя нов политически проект

Трайчо Трайков се представи много добре на президентските избори и определено беше припознат като десния кандидат по отношение на позициите, които взе и начина, по който ги отстояваше. Това заяви народният представител от ДСБ проф. Вили Лилков в предаването "България сутрин".

"Доволен съм от резултата на Реформаторите, тъй като в известен смисъл като проценти РБ постигна това, което и на парламентарните избори, въпреки че не успяхме да съберем максимума гласове. Имаме някъде около 60 000 гласа по-малко от парламентарните избори през 2014 г.", поясни той.

ДСБ се присъединява към позицията, която Трайчо Трайков зае с неговото отворено писмо по повод балотажа и дали ще подкрепи кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, посочи Лилков.

Неговият призив обаче е десницата да не стане част от избора на ген. Румен Радев.

ДСБ започва да осъществява своя нов политически проект, подчерта проф. Лилков.

"На 11 ноември ще имаме заседание на Изпълнителния съвет и ще насрочим Национално съвещание на ДСБ в края на месец ноември. Постепенно ще очертаем и контурите", добави той.

Лилков потвърди, че това означава създаването на нов проект в дясно, който ще бъде независим от останалата част на РБ. По думите му ДСБ вече се дистанцира от останалата част на РБ.

"Ние започваме изграждането на нов десен проект. Започнахме осъществяването на този проект още в началото на годината, когато направихме национално събрание и когато приключи процесът по преструктурирането на ДСБ. Имаше един продължителен период от около 3-4 месеца, в който ние преобразувахме нашите структури, променихме нашия устав и започнахме да изграждаме, така наречените тематични клубове в ДСБ с цел отваряне към гражданското общество. В нашия устав и перспективите на ДСБ сме предвидили изграждането на силни Граждански съвети по места, които да бъдат партньори на ДСБ в бъдеще. Сега ще усилим този процес", поясни проф. Лилков.

В ефира на Bulgaria ON AIR, той подчерта, че новият десен проект не трябва да се разглежда като търсене на нови партии в дясно, с които ще се обединява, "а към този момент се отваряме към гражданското общество".

"ДСБ ще бъде ядрото, около което каним знакови фигури, знакови личности от бизнеса, културата, образованието, науката и всички сфери на обществото", добави той.

Потенциалът на РБ изчезва по начина, по който беше замислен и влезе в политиката преди 3 години, основно по отношението си към властта, коментира проф. Лилков.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
nikolay.ignatov.79.b
преди 7 години
Водещата за ко-коментатор ли се смята? През цялото време прекъсва и дава оценка на отговорите и дразни! Сигнализирай за неуместен коментар