България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жельо Бойчев: ГЕРБ се опитва да саботира Бокова

БСП се стреми да внуши на правителство ни вина, контрира депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR

29.09.2016 | 09:33
Жельо Бойчев: ГЕРБ се опитва да саботира Бокова

Пред камерата на Bulgaria ON AIR народният представител от ГЕРБ Георг Георгиев сподели, че кандидатурата на една личност не може да бъде залог да се съди за цялата външна политика и дипломация на държавата.

Той оценки поведението на БСП така: "Те се опитват да внушат на правителство ни вина, което в момента е несъстоятелно.

По думите му това буди други въпроси, които са свързани с тясна партийност, която се опитва да се прокара в хода на приближаващите президентски избори.

От БСП отричат това твърдение. Народният представител на партията Жельо Бойчев посочи, че тук става въпрос за провал на българската дипломация и за удар върху страната.

"България вече изглежда като една непоследователна и предсказуема страна за своите партньори. Може би се превърнахме и за посмешище за световната дипломация", каза Бойчев.

Той е категоричен, че номинацията на Кристалина Георгиева е преляла чашата.

"ГЕРБ и външното министерство саботираха кандидатурата на г-жа Бокова и работеха за втория кандидат", категоричен е Бойчев.

По думите на Георгиев е напревен анализ, който показва, че резултатите на г-жа Героргиева са достатъчно добри, за да бъде издигната тя.

"Рядко е държава да има двама кандидати, но има такива случаи", посочи Георгиев и допълни, че не е вярна тезата, че ГЕРБ и външното министерство искат да саботират г-жа Бокова.

Бойчев обаче е категоричен, че това не е футболен мач и не може да се дава топката на Борисов, докато вкара.

"Не може да сменяш кандидатите непрекъснато, само защото всеки следващ би бил по-добър. Това е една надпревара, в която г-жа Бокова беше най-добре представилата се жена от Източна Европа", заключи депутатът от БСП Жельо Бойчев.