България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Каракачанов пред Bulgaria ON AIR: Да затворим границите незабавно!

Кандидат-президентът на ПФ и кандидатът за вицепрезидент от "Атака" Явор Нотев гостуваха в "България сутрин"

14.09.2016 | 08:45 Редактор: Тодор Петров
Каракачанов пред Bulgaria ON AIR: Да затворим границите незабавно!

От Патриотичния фронт предлагаме плътно затваряне на границата, изпращане на повече подкрепления и никакво пропускане на мигранти на наша територия. Тези, които вече са тук, трябва да бъдат настанявани в домове от закрит тип - в закрити лагери.

Това обяви в "България сутрин" кандидатът за президент на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той е категоричен, че България не може да приема повече нелегални имигранти. По думите му, според международните норми "тези хора не са никакви бежанци". 

"70% са хора, които не идват от района на война. Става въпрос за икономическа емиграция на хора. Имаме ли нужда да прибираме такива хора? Ще поискаме замразяване на Дъблинското споразумение. Държавата отделя 24 млн. лева годишно за опазване на границата, а не получава финансиране от Брюксел", настоя Каракачанов.

Кандидат-вицепрезидентът от "Атака" Явор Нотев припомни, че патриотичните формации отдавна поставят въпроса за охрана на границата ни. Той уточни, че в предложенията на ПФ и "Атака" са спазени правилата за нарушаване на човешките права. 

"Финансовата тежест за справяне с този европейски проблем, ще падне върху бедните райони, какъвто сме ние. Последователни сме в позицията си за решаването на най-тежкия проблем - нахлуването на маси от хора. Нямаме необходимост да излизаме извън тези, които сме заявявали в последните години. Обратното важи за другите кандидати", коментира Нотев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Красимир Каракачанов предположи, че има политически фактори, които се страхуват от обединението на патриотичните формации в България. 

"За нас няма теми табу и нямаме началници във Вашингтон, Москва или Анкара", настоя кандидат-президентът.