България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В. Станчев: Профилактиката на съоръженията на ЧЕЗ е в разгара си

Профилактиката започва непосредствено след приключване на зимния сезон

28.08.2015 | 17:18 Редактор: Ирина Георгиева
В. Станчев: Профилактиката на съоръженията на ЧЕЗ е в разгара си

Профилактиката на съоръженията на ЧЕЗ е в разгара си, съобщи директорът "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ "Разпределение" Виктор Станчев в Сутрешния блок на България Он Ер. По думите му профилактиката започва непосредствено след приключване на зимния сезон. 

"През тази година зимният сезон беше доста тежък. Една от целите ни тази година е да възстановим съоръженията в нормално експлоатационно състояние на база изминалите зимни месеци, тъй като имаше доста повреди." - посочи Станчев.

Той припомни, че в следствие на обледеняване през декември месец в областите Видин и Монтана имаше сериозни проблеми с електрозахранването.

"Ние сме се ангажирали да възстановим съоръженията във вида, в който ще осигурят стабилно електрозахранване на нашите клиенти." - заяви Станчев.

Профилактиката е много важна за съоръженията и естествено много важна за качественото електроснабдяване, обясни той.

Паралелно с това в плановете на ЧЕЗ за тази година е заложено прочистването от растителност на 237 електропровода, по които ще се извършат частични и цялостни просеки допълни Станчев. По думите му предвидено е да бъдат профилактирани около 5300 трафопоста.

"Рискът от аварии ще бъде минимален, когато завършим профилактичните дейности или т.нар. превантивна поддръжка, което ще стане в края на октомври." - каза още Виктор Станчев. 

Чуйте: