България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Технологиите са новият начин да се образоват децата

В интернет има много добри възпитетелни платформи, които могат да повишат капацитета на децата и те да научат много неща, докато играят, без да се стресират от образователния процес, коментира в сутрешния блок на телевизия България Oн Ер Ивелина Атанасова

30.04.2015 | 11:26 Редактор: Радослава Димитрова
Технологиите са новият начин да се образоват децата
Технологиите могат да се използват по ефективен начин, така че да дадат знания на децата, които са необходими за бизнеса, коментира в в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер организаторът на дискусията DigitalKidZ Ивелина Атанасова. Според нея родителите трябва да познават високотехнологичните устройства и да възпитават тяхната употреба от децата. Те трябва да са насърчени да използват устройствата съзидателно като работят с мисловни карти, дизайн, мислене. По думите на Ивелина Атанасова умните устройства вредят, когато не се спазва баланса. 
 
В интернет има много добри възпитателни платформи, които могат да повишат капацитета на децата и те да научат на много неща, докато играят, без да се стресират от образователния процес, коментира от организаторът на дискусията DigitalKidZ. Ивелина Атанасова коментира още, че когато децата свързват образованието със стрес спират детското си любопитство. Обратната връзка между тях и родителите играе много важна роля в процеса на технологичното обучение, но все още умните устройства са много подценени.  
 
Един от начините да се разбере важността на технологиите във възпитанието и обучението на децата е конференцията DigitalKidZ, която ще покаже как родителите могат да се възползват правилно от възможностите на компютрите, таблетите и смартфоните. Тя ще се проведе на 16 май 2015 г.в София.