България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Л. Дацов: Случаят с КТБ има прекалено голям политически привкус

Политиците трябва да се оттеглят от сферите, в които не са компетентни, заяви в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов

06.04.2015 | 10:57 Редактор: Радослава Димитрова
Л. Дацов: Случаят с КТБ има прекалено голям политически привкус
Проблемът с Корпоративна търговска банка е силно политизиран. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер бившият зам.-финансов министър Любомир Дацов. Според него целите, поставени пред извънредното законодателство, няма да бъдат изпълнени.
 
Държавата няма да загуби и стотинка, защото тя не е страна по този въпрос, допълни още Дацов. По думите му загубите ще са от Фонда за гарантиране на влоговете, където кредитори са самите банки. Случаят с КТБ нанася удар на имиджа на цялата ни банкова система, категоричен е бившият заместник-министър.  
 
Според финансиста нулевата икономическа активност у нас е друг сериозен проблем. По думите му банките в момента са само спестовни каси и се губи икономическият смисъл на тези институции. Трябва да се намери начин да се върнем към растеж, категоричен беше Любомир Дацов.