България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 1 август ще видите

Какви са финансовите предизвикателства след оттеглянето правителството Орешарски?

31.07.2014 | 15:32 Редактор: Мариета Иванова
В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 1 август ще видите
  • Кабинетът Орешарски се оттегля, а Народното събрание приключва работа без да са решени важни за икономиката въпроси - актуализацията на бюджета и мерките за стабилизация на банковия сектор.
  •  Какви са предизвикателствата във финансов план, с които ще трябва да се справя служебния кабинет и има ли опасност от икономическа дестабилизация? За да коментира темата в студиото ни след 7:30  ще гостува макроикономистът и бивш подуправител на БНБ проф. Гарабед Минасян.
  • Част от финансовите проблеми се пренасят и в енергетиката. Каква ще е съдбата на големите дружества, чиито с влогове в КТБ и още готвят ли се стъпки за задействане на проектите "Южен поток" и "Уестингхаус"? Това ще ни каже в минутите след 8.00 енергийният експерт Антон Иванов.
  • След 8.00 продължаваме другата водеща тема от седмицата - парите за земеделие. Правилата за новия програмен период вече са ясни и са изпратени в Брюксел. Доволни ли са от разпределението родните стопани и кои са очакванията им за развитието на сектора в следващите седем години? За коментар в 8:30 ще се включат председателят на Асоциацията на градинарите Слави Трифонов и представителят на сдружението на картофопроизводителите Тодор Джиков.
  • Минутите след 9.00 ще посветим на разговор за голямата финансова международна тема- фалита на Аржентина. Защо страната не се поучи от горчивия си опит преди 12 години и кои са стъпките по нейното възстановяване? За анализ след 9.00 сме поканили колегата журналист от Инвестор.бг Димитър Вучев.