Край на сагата - Бербатов в ПАОК!

02.09.2015 | 13:03 Редактор: Десислава Джерманска
Край на сагата - Бербатов в ПАОК!

Димитър Бербатов ще играе в ПАОК от новия сезон. Гръцкият клуб официално обяви новината на сайта си, а тя бе тиражирана и от всички местни медии. Българският нападател вече е парафирал своя контракт, който ще бъде за 1 година или до 30 юни 2016-та. В ПАОК Бербатов ще получава чисто 1,6 милиона евро плюс още 600 000 евро като бонуси при постигане на определени цели.Това ще го превърне в най-скъпоплатения играч в Гърция.

Нападателят пристигна на стадион "Тумба" като свободен агент, след като контрактът му с френския Монако изтече. През лятото българинът бе свързван с трансфер в отбори от Англия, Италия, Гърция и Турция.

Според гръцкия сайт Спорт 24 българският нападател няма да може да участва в турнира Лига Европа, защото новият му клуб е изпуснал срока за картотекиране. Все пак бившият голмайстор на Висшата лига би могъл да запише международно участие ако "черно-белите" успеят да преодолеят груповата фаза на надпреварата.

Гръцките медии определят сделката като бомба и грандиозна. Собственик на ПАОК е тютюневият магнат Иван Савидис, който има руско и гръцко гражданство, както и бизнес в България. Твърди се, че Савидис от години е голям фен на Бербатов и отдавна е искал българина в отбора си.

Следете още спортни новини и гледайте предаванията Резултат и Гол по ТВ Bulgaria ON AIR и онлайн на bgonair.bg.