Български подвиг в Шампионската лига

27.08.2015 | 00:00 Редактор: Десислава Джерманска
Български подвиг в Шампионската лига

Нов исторически успех за Станимир Стоилов! Девет години, след като дебютира с Левски в групите на Шампионската лига, късно снощи Стоилов направи нов подвиг - класира за тази фаза и казахстанския Астана. Воденият от българския треньор тим направи 1:1 с кипърския Апоел на реванша в Никозия. След успеха с 1:0 от първия мач, Астана продължава напред. 

Още един българин ще играе в групите на най-престижния европейски клубен турнир. ЦСКА Москва с Георги Миланов оцеля, въпреки загубата с 1:2 от първата среща. Руският гранд спечели вчерашния реванш с 3:1 у дома и се класира с общ резултат 4:3. Българският национал влезе в игра в последните секунди на двубоя.

Партизан с други двама наши национали - Валери Божинов и Иван Бандаловски, приключи участието си в лигата. Сръбският тим записа успех с 2:1 срещу БАТЕ Борисов в Белград, но отпадана заради поражението с 0:1 от първия мач и по правилото за гол на чужд терен. Божинов започна като титуляр, но бе заменен принудително в 36-ата минута, заради контузия. Нападателят е с подут глезен и е под въпрос за предстоящите европейски квалификации на националния отбор на България срещу Норвегия и Италия.

Байер Леверкузен ще играе в групите след категорично 3:0 в реванша срещу гостуващия Лацио и общ резултат 3:1. Лесен успех постигна и Манчестър Юнайтед - 4:0 над Брюж, като Уейн Руни се оттчете с хеттрик.

 

ШАМПИОНСКА ЛИГА - ПЛЕЙОФИ

                                                               Реванш       В първия мач

Апоел Никозия – Астана                          1:1              (0:1)

ЦСКА (Москва) - Спортинг (Лисабон)       3:1             (1:2)

Партизан - БАТЕ Борисов                        2:1              (0:1)

Байер (Леверкузен) – Лацио                   3:0              (0:1)

Брюж - Манчестър Юнайтед                   0:4              (1:3)