Победа и равенство за българските отбори в Лига Европа

03.07.2015 | 08:43 Редактор: Десислава Джерманска
Победа и равенство за българските отбори в Лига Европа

Два от българските отбори стартираха участието си в Лига Европа. Берое победи с 2:0 литовския Атлантас и почти сигурно ще се класира във втория квалификационен кръг на турнира. Там старозагорци ще се изправят срещу датския гранд Брьондби. Головете за Берое вкараха две от новите попълнения на отбора – Спас Делев и Георги Божилов.

Литекс направи 1:1 в Латвия с местния Йелгава. Точен за ловчанлии беше Васил Божиков, но в края българският отбор допусна изравнявана след куриозен гол, за който вина носи вратарят Винисиус. Реваншите са другата седмица.

Утре вечер пък е финалът на Копа Америка. Един срещу друг се изправят домакинът Чили и големият фаворит Аржентина. В своята история чилийците още не са печелили турнира, като имат два изгубени финала. Аржентинците пък ще гонят 15-ти трофей, с който ще се изравнят на върха с Уругвай.

Статистиката между двата отбора е изцяло в полза на Меси и компания. От 38 официални мача, Чили има едва една победа от 2008 година. Уругваецът Диего Годин прокле домакините и им пожела никога да не спечелят трофей. Причината за това е скандалният мач между двата отбора, който чилийците спечелиха скандално.

Четете още спортни новини и следете спортното предаване Резултат и коментарите в предаването Гол.