Кристиян Добрев: Като нищо можем да бием Италия

24.03.2015 | 16:43 Редактор: Николета Маданска
Кристиян Добрев: Като нищо можем да бием Италия

Спортният директор на Локомотив София Кристиян Добрев изрази оптимизъм за двубоя на националния отбор с Италия тази събота.

"Като нищо можем да победим отбора на Италия, в предните квалификации отново играхме с тях, завършихме тук наравно, там загубихме, но според мен това ни беше най-добрият мач, изпуснахме поне 4-5 положения, в които можехме да реализираме. Няма нищо страшно, Италия не е това, което беше", каза той.

Според Добрев в националния отбор има място за повече футболисти на Локомотив София. За евроквалификацията срещу Италия в събота, новият селекционер Ивайло Петев повика единствено вратаря на железничарите Божидар Митрев. 

8 бомбички, хвърлени от привържениците на Локомотив Сф на мача с Литекс струваха на клуба 2000 лева глоба. В неделя столичните железничари завършиха 0:0 срещу Литекс в Надежда в мач от първия плейофен кръг в шампионата. Следващият двубой на Локомотив Сф от първата шестица е гостуване на Берое на 5-ти април, неделя, от 20 часа. 

Лошият терен на стадиона в Надежда е причина за постоянни критики към Локомотив, но според Добрев той затруднява в по- голяма степен самите железничари.

"Не знам защо след всеки мач на Локомотив противниковият отбор търси оправдание в терена. Нашият отбор разполага с доста добри изпълнители и теренът като не е добър, затруднява много повече нас, отколкото противника. В поредица от мачове съперникът ни, който е загубил, се оправдава с терена. Аз мога да твърдя, че на хубав терен, щяхме да ги победим с доста по-голяма разлика. Надяваме се през лятото нещата да се пооправят, да се положи поливна система, да се направи рехабилитация или подмяна на тревното покритие", коментира той терена на стадиона в квартал "Надежда".

Спортният директор на Локомотив Сф сподели и несъгласието си със сегашния формат на "А" група. 

"За мен най-удачният вариант е една елитна група от 16 отбора", обяви Добрев.