Левски с нов сектор през септември

Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде готов да приеме публика през месец септември, заяви Иво Тонев.

16.04.2014 | 19:29
Левски с нов сектор през септември

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев даде разяснения около строежа на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". По думите на Тонев секторът ще бъде готов за използване през месец септември тази година, макар и без козирка. До момента са похарчени над 4 милиона и 300 хиляди лева по строежа като за завършването са необходими още 3 милиона лева.

Около 2 до 2,5 милиона ще трябват за обзавеждането на вътрешните помещения в сектора и други два милиона и 800 хиляди лева ще струва козирката. С нея обаче има проблем, като само чешка и немска фирма могат да я направят.

"Има натрупана сума, която ние дължим на Главболгарстрой и имаме спорове за размера й. Затова стигнахме до решение, взаимно, да прекратим отношения. Това, за което сме се споразумели с тях е, че сумата ще е дължима след януари 2015-та година", разкри Тонев.

Той допълни, че от два месеца насам води преговори с над 20 фирми. Според него финансирането на футболния клуб няма да зависи от строежа.

"В момента, в който сектор "А" започне да акумулира средства, тогава ще започнат да се изплащат сумите към изпълнители и подизпълнители. Ако се появи нов спонсор за Левски, той няма да има задължения към сектор А", увери Иво Тонев.

Подробен репортаж от срещата на Иво Тонев с медиите, гледайте тази неделя в предаването "Резултат" от 11 часа.