"Видимо и невидимо" започва поредицата "Раждането на (псевдо)капитализма в България"

В четири поредни броя ще се вгледаме отблизо в „демоничния план Ран-Ът“. На 6 октомври гост ще бъде икономическият съветник на президента Желю Желев д-р Боян Славенков.

03.10.2013 | 11:26

Предаването за макроикономика „Видимо и невидимо“ по тв и радио Bulgaria On Air стартира от октомври 2013 г. поредицата „Раждането на (псевдо)капитализма в България“. В четири поредни броя Калин Манолов и Красимир Лаков ще се вгледат отблизо в „демоничния план Ран-Ът“(наречен така по името на съпредседателите на Американската търговска камара Ричард Ран и Доналд Ът), чието осъществяване през последния почти четвърт век доведе българите до просешка тояга. Някои от икономическите и финансови експерти от българска страна, които трябваше „да оценят положението и опре­делят най-подходящ курс за действие”, ще бъдат техни гости.

В четири поредни предавания ще видите уникални интервюта и кадри от най-новата стопанска история на България. Авторите на поредицата и техните гости ще се вгледат както в общия замисъл на „Българския проект за икономически растеж и преход към пазарна икономика”, каквото е истинското име на документа, така и в последиците от отказа от прилагането му в областта на финансовата политика, приватизацията, индустрията, селското стопанство и социалната политика.

Първият гост в предаването, което ще се излъчи на 6 октомври 2013 г., ще бъде икономическият съветник на президента Желю Желев (1990-1997) д-р Боян Славенков.