Илон Мъск – един магьосник в реалния свят

Гледайте интервю с космическия магнат на 27.03 от 21:35 часа в поредицата на Bloomberg "Хора на риска".

27.03.2013 | 11:57
Илон Мъск – един магьосник в реалния свят

  Илон Мъск – човекът, който направи революция в онлайн търговията, съосновател на PayPal и създател на авиокосмическа компания, разработила безпилотна система за доставки до международната космическа станция на НАСА, в интервю за "Хора на риска".

„Най-голямото му предимство е, че може да убеди хората в мечтите си.“

Въпреки, че прилича на дете от книга по икономика, което превръща мечтите в реалност, фантазиите на Илон Мъск вдъхновяват компаниите, променящи начина, по който живеем. Мъск основава първата си компания на 23 години, като поставя основите на онлайн търговията. След създаването на PayPal - компания, с която променя финансовата индустрия - той я продава за 300 млн. долара. Прави соларната енергия достъпна и дава тласък на автомобилната индустрия. Побеждава дори НАСА в открития Космос, а главният герой от Iron Man е вдъхновен от него. Илон Мъск си признава, че като дете се е страхувал от тъмното. Но после се замислил, че „това е просто липса на фотони“.

Гледайте Илон Мъск в документалната поредица на Bloomberg – Хора на риска, по телевизия Bulgaria ON AIR, сряда, 27.03 от 21:35 часа.