Как ще се промени интернетът в Индия с безплатните базови услуги

Индия иска да стигне до топ 10 в следващите няколко години по достъп до интернет

29.12.2015 | 13:04
Как ще се промени интернетът в Индия с безплатните базови услуги

Мукеш Амбани в неделя обяви старта на Reliance Jio, телекомуникационно подразделение на Reliance Industries, спечелил 4G лиценз в Индия. Услугите обаче са още в бета фаза и са достъпни само за служителите от 1000 локации, съобщи TheMobileIndian.

По-рано се очакваше 4G услугите на Reliance Jio да тръгнат от декември.

Въпреки закъснението ръководената от Мукеш Амбани група се очаква да промени целия телекомуникационен сектор след старта.

При пускането на услугите на Reliance Jio Мукеш Амбани каза, че "Индия е на 150-о място от 230 страни по интернет и мобилен широколентов достъп и това ще се промени".

"Индия ще стигне до топ 10 в следващите няколко години", каза той.

В момента Bharti Airtel, Vodafone и Idea са стартирали своите 4G услуги в Индия. Скоро се очакват и други оператори.

 

Facebook

Индийският телекомуникационен регулатор TRAI поиска на 22 декември Reliance Com да спре безплатната базова услуга на Facebook, поне временно.

Reliance Communications е партньор на Facebook в Индия и заедно възнамерява да пусне основни интернет услуги, наречени Free Basics. По-рано известна като internet.org, услугата бе обявена за противоречаща на интернет неутралитета.

Индийският регулатор смята, че не може да позволи на доставчик на телекомуникационни услуги да предлага различна цена за различно съдържание.

Интернет неутралитет означава, че доставчиците на интернет услуги трябва да имат достъп до всичкото съдържание и приложения, без ограничение в източниците и без да фаворизират или блокират определени продукти или сайтове.

 

 

Here's an article from Mark Zuckerberg in the Times of India explaining why people should choose facts over fiction and support digital equality in India.

Posted by Internet.org by Facebook on Sunday, December 27, 2015