Автосалон Детройт 2015: Chevrolet Bolt

Shevrolet представи достъпен електромибил на изложението в Детройт

13.01.2015 | 16:48 Редактор: Велко Каменов
Автосалон Детройт 2015: Chevrolet Bolt

Shevrolet представи концепцията си за електромибил на достъпна цена на автомобилното изложение в Детройт, предаде Bloomberg. Tesla от години обещава електрическа кола, която да е достъпна за потребителите и да е способна да издържа на дълъг автономен преход без зареждане. Chevrolet oбаче изглежда ще е първата компания, постигнала целта.

Предложението на Shevrolet - елмобилът Shevrolet Bolt - е задвижван от батерия и ще може да изминава до 200 мили с едно зареждане на батерията. Това е доста по-дълго в сравнение с електромибилите, които в момента са на пазара. Nissan Leaf например може да измине почти два пъти по-малко разстояние без презареждане. Подобрението се дължи на изключително ефективната батерия, използвана от Shevrolet, и на леките материали, от които е изработен елмобилът.

Най-важната особеност на Shevrolet Bolt е цената. GM, sобствениците на Shevrolet, обещават, че когато се появи на пазара, моделът ще струва около 30 000 долара след данъчна отстъпка от 7 500 долара. Тази цена е ниска за електромобил с характеристиките на Bolt. За момента обаче Bolt е само концепция и няма да се появи на пазара поне още една година.