Microsoft ще представи свой умен часовник до няколко седмици

Устройството ще проследява сърдечната честота и ще работи на няколко различни мобилни платформи

21.10.2014 | 09:23 Редактор: Ирина Георгиева
Microsoft ще представи свой умен часовник до няколко седмици

Microsoft се подготвя да пусне на пазара ново преносимо устройство през следващите няколко седмици. Става дума за умен часовник, който пасивно ще проследява сърдечната честота и ще работи на няколко различни мобилни платформи. Освен това ще пази живота на батерията, така че тя ще издържа с два дни повече от обикновените батерии. Това може да го постави пред Galaxy Gear на Samsung и Moto 360, които се нуждаят от ежедневно зареждане на батерията.

Устройството трябва да се появи в магазините скоро след представянето му, за да успее да улови коледния сезон – момент, към който се очакваше, че и Apple се цели, преди компанията да обяви, че умният ѝ часовник ще бъде представен в началото на 2015 г.

Часовникът на Microsoft ще бъде синхронизиран с iPhone, с устройства, ползващи Android и Windows Phone. Все още не е ясно какво име ще носи джаджата, нито колко ще струва. Преносимото устройство ще е първото на компанията в тази категория под ръководството на главния изпълнителен директор Сатя Надела. Преносимите технологии са все още неизследвана територия въпреки предложенията на Samsung и предстоящия Apple Watch. Очаква се този пазар да достигне 7,1 млрд. долара през 2015 г.

Проектът отразява желанието на Надела да направи продуктите на Microsoft свободни за ползване с „всички устройства“. Пускането на Microsoft Office на iPad през март отбеляза стъпка встрани от визията на Стив Балмър, която залагаше само на Windows.