Милена Фучеджиева за Брижит Макрон: Тя извършва чудеса за жените над 50 г.

Водещата на "Провокативно" с коментар за сайта Ploshtadslaveikov.com

18.05.2017 | 12:34 Редактор: Константина Маркова
Милена Фучеджиева за Брижит Макрон: Тя извършва чудеса за жените над 50 г.

 Милена Фучеджиева написа анализ за Брижит Макрон за сайта Ploshtadslaveikov.com. Какво е мнението на водещата на "Провокативно" - вижте в коментара. 

Вчера написах в статус във Фейсбук как г-жа Макрон извършва чудеса за жените от 50 г. нагоре. А в България и за жените над 30, защото тук все още цари манталитет почти като на ромски пазар за булки, че минеш ли трийсетте, си трето раздаване. Второто раздаване приключва, чукнеш ли 25. Леко презряла кайсийка. Една жена попита какви пък толкова чудеса е направила Брижит Макрон за жените. Първото и най-важно „чудо“ е, че френският народ се оказа толкова разкрепостен и модерен, колкото май и самият той не е предполагал, че е, избирайки тази двойка пред Марин Льо Пен. ЛьоПенката – както я наричат „нежно“ българите – няма да обсъждаме като жена, нито като политик, защото тя представлява традицията в най-лошия й вид. А французите успяха да впечатлят, изненадат, и очароват света с една изключително обаятелна ВЪЗРАСТНА жена. И да извадят наяве жестоките ни предразсъдъци спрямо женската възраст.

И това е второто „чудо“. Появата на г-жа Макрон рязко накара целия свят да преосмисли нагласите си спрямо възрастта на жените. Мъжете са богопомазани с безкрайни възрастови индулгенции, докато могат да се крепят на краката си. Винаги се намира някоя значително по-млада и склонна да ги придружава. Но при нас не е така. Ние остаряваме в сурови, често дори жестоки условия в сравнение с мъжете. Загубата на свежестта на младостта може да ни направи невидими. От нас зависи дали ще се оставим на възрастта да ни оформя както тя си иска, или ще направим избора да сме амбициозни, упорити и трудолюбиви в името на това да изглеждаме добре на колкото и години да сме. На никой не му става по-лесно физически с годините, но уважението и любовта към тялото винаги се отплащат. Проблемът е, че жените сме склонни да приемаме мъжете такива, каквито са – плешиви, шкембелии, лошо облечени, неподдържащи се, а за една жена това отношение към нея самата е недопустимо, ако иска да продължава да вълнува мъжките сърца, а и изобщо да има самочувствие. Да не се изоставиш, в крайна сметка ти гарантира здраве и стабилна психика.

Госпожа Макрон ни показа, че няма никакъв проблем да се носи пола над коляното, дори когато си на 64 години, въпреки че Коко Шанел мразела женските колене. Стилът на Шанел с перлите и геометричните жакетчета от букле винаги е била леко „бабешки“. Може би затова на встъпването в длъжност на съпруга си Брижит Макрон се яви с костюм на Луи Вюитон с къса пола, който моментално тя превърна в емблематична дреха.

И нека да не сравняваме г-жа Макрон с г-жа Радева. Просто да не ги сравняваме. Не е възможно и няма нужда.

Вижте целия коментар тук.