Спортните водещи и журналисти гостуваха в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

Велислава Миланова, Ваня Симонска и Александър Рангелов за любовта към спорта в предаването "Днес"

28.10.2016 | 17:29 Редактор: Константина Маркова
Спортните водещи и журналисти гостуваха в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Велислава Миланова, Ваня Симонска и Александър Рангелов са доказани имена в спортната журналистика с дългогодишен опит. И тримата всяка сутрин се събуждат със спорт, за да са подготвени с последните събития. За тях работата е удоволствие, защото е съчетание между професия и хоби. Повече за любовта им към спорта споделиха в предаването “Днес“ пред Константина Живова.

"Във всяка една професия не е достатъчен само талантът, нужни са много труд и дисциплина", казва Ваня Симонска.

Ваня избира да учи "Книгоиздаване" в университета, защото смята, че журналистиката се учи на терен. Още от ученичка иска да бъде спортен журналист. Успява да реализира мечтата си успешно. Спортът винаги е бил част от живота й, както в професионален, така и в личен план.

"Тайните на спортната журналистика са същите като за професията генерално. Много е важно да се справяш добре на терен, да задаваш адекватни и интересни въпроси и да успееш да отстояваш позицията си. Трябва да действаш със самочувствие. Просто трябва да си подготвен, както във всяка друга сфера“, казва Ваня.

Велислава Миланова също е спортен журналист с дългогодишен опит. Тя е част от спортните новини на Bulgaria ON AIR от самото начало на телевизията. Преди да се насочи към журналистиката завършва НСА, а преди това спортното училище на “Левски“. Гимнастическите спортове са й слабост, но от дете харесва и футболът.

"Футболът е просто отражение на цялата държава и всичко, което се случва в нея. Не виждам как времената от 1994 г. ще се повторят и отново ще имаме такива таланти", казва Велислава.  

Ролята на репортера предразполага и доста куриозни ситуации. Една от тях разказа Ваня Симонска - с Борислав Михайлов, който реши да отговори провокативно на един напълно обикновен въпрос от нейна страна. В предаването разказа и за интервюто си с Ивелин Попов, в което той предпочел да си говорят за жени, а не за футбол.

Александър Рангелов също сподели, че не е трудно да изпаднеш в забавна ситуация с футболист. Самият той е тренирал дълги години в местния футболен отбор в Нови пазар, продължава да играе и до днес веднъж седмично. Александър е с над 20-годишен опит в спортната журналистика и смята, че трябва да се обърне сериозно внимание на детския спорт, за да успеем на селектираме добри кадри.

"За да има добри футболисти, трябва да се тренират още от деца. За тази цел е нужно да се създадат условия - терен и ресурс за подготовка, за да се изберат най-добрите от тях", казва Александър.

Водещите издадоха своите любими футболни отбори и играчи. Велислава подкрепя "Левски" и харесва легендарния играч на "Милан" Паоло Малдини, Ваня залага на родния "Пирин" и "Манчестър Юнайтед", а Александър - на ЦСКА, и играчите от златното поколение - Емил Костадинов и Пламен Марков. 

Цялото интервю с водещите на спортни новини вижте във видеото от предаването "Днес":