Другите лица на водещите: Какво не знаете за Милена Милотинова?

Водещата на "Брюкел 1" и Новините ON AIR гостува в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

25.10.2016 | 08:00 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за Милена Милотинова?

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Милена Милотинова е едно от най-емблематичните лица на Bulgaria ON AIR и е част от екипа на медията още от старта й. Тя работи като телевизионен журналист в продължение на повече от 15 години, а професионалният й път започва още от студентските години. Специализирала е в „Би Би Си“ и „Ен Би Си“. Освен от практиката и големите имена у нас тогава, в Би Би Си научава много за системата, по която функционират медиите, как се правят новини, които печелят доверието на хората, как се взимат възможно най-много гледни точки (поне две), от колко източника трябва да е потвърдена новината, за да излезе в ефир и още много важни неща. Носител е множество журналистически награди. Вижте участието й в специалната медийна тема на предаването „Директно“ по повод 5 години Bulgaria ON AIR тук:

Милена е автор и на над 10 документални филма. Именно в Bulgaria ON AIR обаче получава възможност да прави свое авторско предаване на тематиката, която най-много я вълнува - европейските политики, ЕС и нашето членство в него - тема, която всекидневно се отразява на живота на всеки от нас, макар да не го виждаме буквално.

Темата, която силно я вълнува като журналист и човек, е дискриманацията на жените в корпоративния свят и администрацията.

„Тъжно е, че доста работодатели предпочитат мъже за позиции от всякакъв вид и ранг, защото смятат, че жената или ще излезе по майчинство, или ще вземе болничен, когато децата й се разболеят. Като че ли е по-важно колко време ще присъства на работа един служител, а не колко е ефективен и полезен за компанията? Добрата новина е, че има все повече изключения. Преди няколко месеца ми попадна изследване, според което завръщащите се на работа майки са изключително ценени от бизнеса заради своя опит и умения, заради надеждността и отличното управление на времето. Оказва се, че майките не само не сменят често работата си, но и работят по-упорито и са по-грижовни“, казва Милена в свое интервю за сп. „Всичко за жената“.

Извън обектива на камерите, Милена е запален скиор и не пропуска възможност да се качи на пистата винаги, когато има възможност. Почитател е и на здравословното хранене.