Другите лица на водещите: Какво не знаете за Радинела Бусерска?

Водещата на Новините ON AIR гостува в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

24.10.2016 | 17:17 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за Радинела Бусерска?

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията ви показва другите лица на водещите – техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги прави хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Българската публика познава отлично Радинела Бусерска. Тя е сред най-емблематичните ТВ лица и е част от Bulgaria ON AIR от самото начало на телевизията. Радинела има 25-годишен стаж в новините и телевизията, като преди Bulgaria ON AIR работи дълги години в Ефир 2 и новините на БНТ.

Интересно е, че преди да започне телевизионната си кариера Радинела има опит като актриса в Народния театър „Иван Вазов“. Има интерес и към документалното кино, като зрителите я познават като автор на 6 документални филма за деца в риск.

За телевизионната си кариера, за най-ценните уроци, които е получавала, както и за личните си интереси, които остават скрити за зрителите, Радинела разказа в предаването "Днес" с Константина Живова.

Водещата на Новините ON AIR разказва, че за нея е непосилно просто да прочете един текст пред камера, а напротив – преживява всяка история, но зрителите не го виждат.

 "Аз съм силно емпатичен човек. Имаше тежки периоди, когато се водеше войната в Босна и Херцеговина, когато се случваха кланетата в Сребреница... Когато ежедневно гледах тези кадри и се готвех за новините, всичко минаваше през мен буквално. Както и да ги напишех, те все бяха тежки", спомня си Бусерска.  

Най-ценният урок, който телевизията й дава, е, че трябва винаги да приема препятствията с добро. Винаги се е стараела да поднася новините с уважение към зрителите.

"Когато нямаш доверието на зрителя, нищо не се получава", категорична е Радинела.  

Тайната на водещата на Новините ON AIR, за да издържи на неизбежния забързан новинарски ритъм, е холистичната медицина.

"Ако човек поддържа хармония между мислите, душата и тялото, нещата се отплащат. Храня се много здравословно от години. Имам само един ужасен навик – цигарите. Занимавам се също с йога, плуване. Всичко е въпрос на мислене – винаги много лесно прощавам, не държа лоши чувства в себе си", разказва още тя.

Ежедневният й ритуал за старт на деня започва с огромна чаша какао и джаз.

"Сутрин си представям как ще отида на работа, денят ще бъде натоварен, но ще ми се случат и хубави неща."

Радинела Бусерка започва да работи в Bulgaria ON AIR, когато телевизията е все още с икономически профил, но от 2015 г. претърпя промяна и става политематичен национален канал. 

"Когато дойдох в Bulgaria ON AIR мислех, че няма какво още да науча, след като съм била 21 години на екран. Но човек се учи, докато е жив. Трябваше да се интересувам от бизнес новини, научих какво е credit crunch, "петрол сорт брент"...  Научих, всъщност, колко много обичам професията си. Тук имам прекрасни колеги и всеки един тях ме научи на нещо", споделя Радинела пред Константина Живова.

Нейна голяма гордост е дъщеря й Радинела. За нея водещата разказва, че се е занимавала известно време с телевизия, но сама е избрала да се откаже от професията и да поеме по свой път.

"Иска да направи нещо голямо за хората, не само за себе си. Работи в голяма PR международна агенция. В дъщеря ми има нереализиран творчески потенциал, но знам, че рано или късно ще започне да работи по проектите, за които мечтае."

Цялото интервю с Радинела Бусерска може да гледате във видеото: