Другите лица на водещитe: Какво не знаете за Владимир Сиркаров и Кузман Илиев?

Водещите на "Денят ON AIR" гостуват в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

23.10.2016 | 21:15 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещитe: Какво не знаете за Владимир Сиркаров и Кузман Илиев?

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR в рамките на седмица телевизията показва другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Владимир Сиркаров и Кузман Илиев са част от Bulgaria ON AIR още от създаването й през 2011. В първите 4 години, докато медията е икономическа, двамата се налагат като водещи бизнес журналисти и анализатори, а със старта на Bloomberg TV Bulgaria стават част и от екипа на младата медия от групата на Investor Media Group. Когато Bulgaria ON AIR преминава към политематичен профил преди една година обаче, Влади и Кузман поемат и централното коментарно студио Денят ON AIR. Това не е случайно. Двамата следят активно политическия живот и обществените процеси, имат и много други интереси, познания, както и желание постоянно да се развиват, а всичко това им помага да се справят отлично в тази роля.

Те повдигнаха завесата и над страничните си интереси и личния си свят в „Днес в неделя“ с водещ Ирина Белчева.

„Тези 5 години бяха училище за живота, за това как да опознаеш себе си. Започнахме много млади, направихме първите си стъпки тук, всеки ден излизаме и се преборваме със себе си“, сподели Кузман по повод годишнината на Bulgaria ON AIR.

„Пораснахме заедно с телевизията. Видях прогреса, който изживяхме. Радвам се, че съм част от него и виждам как всеки ден ставаме все по-добри“, допълва Влади.

За Денят ON AIR

Кузман Илиев: „Работата ни е да получим от нашите гости отговорите на въпросите, които хората си задават. Но го правим с уважение, като към гост в дома ни. Вярвам, че е важно да бъдем възпитани дори с хората, които се опитват да отклонят въпроса и темата. Зрителите са достатъчно интелигентни, за да разберат, когато някой отказва да отговори. Той плаща цената за това. Няма нужда от допълнителна агресия на водещия към такъв гост".

Владимир Сиркаров: „Случвало се е да имаме обидени гости, защото от тематиката на предаването и типа гости идва изискването да бъдем по-настоятелни, за да получим важни отговори. Важното, че накрая излизаме с вдигната глава по отношение на професионално свършената работа“.

Интереси и свободно време

Кузман е пристрастен към четенето, обича и да пише. От години поддържа и свой блог, а анализите му много се търсят и от други медии. Търсен лектор е на различни образователни форуми и събития. Следи отблизо културния живот и се интерусува от кинокритика.

Влади също не спира да чете, дори през ноща, когато предпочита и да работи, заради спокойствието и тишината. Също като Кузман има интерес към образованието, а зад гърба си има вече много лекции в университети.

Спортът е важна част от живота и на двамата. Влади живо се интересува от снукър, като освен от безспорния гений Рони О`Съливан, се възхищава от изключителния Пол Хънтър, който, за съжаление си отиде твърде млад, покосен от рака.

И докато със снукър се разтоварва предимно като зрител, в залата Влади Сиркаров тренира активно бокс. „Осъзнавам спорта не като бой, а като изкуство. Когато се практикува качествено, боксът е танц, стратегия, тактика, мислене, и като цяло е перфектна кардио тренировка. Препоръчвам бокса на всички жени“, коментира Влади.

Кузман активно тренира крос-фит, а нетрадиционният спорт, по който се е запалил наскоро, е скуош.

И двамата държат на здравословното хранене. Влади Сиркаров обаче обича да си готви сам. „Готвя всеки ден, за да се чувствам добре и да консумирам чиста храна“, коментира той, като уточнява, че все пак не е кулинарен гуру. Каузата, на която би се посветил, е улесняването на даряванетуо на храна с изтичащ срок на годност на социално слаби, които по обективни причини не могат да се погрижат за изхранването си.

За Кузман страст е писането, като той признава, че е обмислял един ден да издаде книга, но без това да му е самоцел.

Близки хора и приятели на двамата водещи им отправиха послания и предизвикателства в ефир. За отражението върху живота им на философията на либертарианството, която и двамата изповядват, защо засега нямат интерес да стават политици и защо смятат, че това не може да бъде поприще, от което да се изхранваш, вижте в първите две части на предаването, заедно с още любопитна информация:

За приятелството

В студиото на Ирина Белчева Влади и Кузман разкриха, че се познават от деца. До навършване на пълнолетие двамата тренират заедно футбол, но истински близки приятели стават в университета. И двамата са прегърнали философията на либертарианството, с основна ценност неприкосновеността на частната собственост, която според Кузман в България е криворазбрана. В университета заговарят и за идеи за ТВ предаване, което впоследствие се случва в Bulgaria ON AIR.

Дългогодишното приятелство им помага да имат и перфектен синхрон в ефир, който се забелязва и от събеседниците им.

Дори в личния живот двамата споделят общи ценности. Като например мнението за помпозните романтични жестове към любими хора, които смятат за пошли.

„Много по-важно е да покажеш отношение. Например, винаги когато имам възможност, пътуваме, защото тя го обожава“, казва Влади за дългогодишната си приятелка, за която отскоро е сгоден.

Вижте още във видеото: