Bulgaria ON AIR пуска в ефир криминалния сериал Инспектор Валандер

Всеки делник от 25 май в 20,40 часа британската звезда Кенет Брана ще разплита пиперливи детективски казуси

10.05.2016 | 15:23 Редактор: Константина Маркова
Bulgaria ON AIR пуска в ефир криминалния сериал Инспектор Валандер

Национална телевизия Bulgaria ON AIR пуска в ефир криминалния сериал „Инспектор Валандер“ (Wallander) с британската звезда Кенет Брана от 25 май, всеки делник от 20,40 часа.

Заплетените случаи в поредицата са базирани на бестселъра на швейдския писател Хенинг Манкел. Кенет Брана влиза в ролята на мрачния инспектор Курт Валандер, който е добър полицай, но понякога му се налага да нарушава закона в името на правосъдието. Той живее в малък град с условия за пиперливи детективски казуси – Юстад на времето е било позиционирано на границата между някогашния Източен блок и демократична Швеция.

Валандер не е обикновен инспектор – слуша опера, изпитва емпатия към жертвите, а Кенет Брана го определя като екзистенциалист. Комисар Валандер е обсебен от работата си, но това съвсем не го превръща в полицай за пример – притежава буен характер, слабост към алкохола и вредните храни. Инспекторът не е в никак леко положение в личния си живот - изоставен е от съпругата си, отдавна се е отчуждил с дъщеря си, а баща му е болен от алцхаймер. Животът му е пълна каша, но Валандер не спира да разкрива случай след случай. Подхожда нестандартно и това често му създава проблеми в работата.

„Инспектор Валандер“ е номиниран в едни от най-престижните кино  за редица награди - в няколко категории на „Еми“, получил е редица номинации БАФТА, а Кенет Брана взема големия приз през 2010 г. за ролята си на Курт Валандер. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
atanasova.antoaneta@
преди 7 години
Поредността на епизодите нещо не отговаря... Сигнализирай за неуместен коментар