Красиви гледки от България посрещат туристи на летището в София

С подкрепата на България он ер

29.09.2014 | 14:57 Редактор: Доника Ризова
Красиви гледки от България посрещат туристи на летището в София

30 снимки уловили едни от най-хубавите места в България са подредени във фоайето на заминаващите пътници на летище София. Изложбата е част от фото конкурса: България - атрактивна туристическа дестинация. С нея страната ни ще отбележи утрешния Световен ден на туризма. Телевизия България он ер е медиен партньор на инициативата.

Фотоконкурсът се провежда за шести път. От 2010 година изложби на наградените творби от конкурса посрещат хилядите чуждестранни гости на страната на летищата в София, Варна и Бургас и създават трайна представа за страната ни, като изключително красиво и самобитно място за туризъм и отдих.Организатор и администратор на конкурсната надпревара е Регионален Бизнес център Плевен. Тази година в надпреварата се включиха над 400 фотографи от цялата страна с повече от 500 снимки с интересни места и традиции от различни места в страната. Първата награда получи снимката на криминалиста от Велико Търново Мирослав Момински. Кадърът е наречен „Спрялото време в село Гела“.

Мястото на изложбата не е избрано случайно. Организаторите се спират на летището, защото искат да покажат на чужденците какво ги очаква у нас, а при заминаване да запазят хубавите спомени от България. Според зам. министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев чрез популяризирането на туризма икономиката ни може да тръгне нагоре.

Онлайн фотоконкурсът „България – атрактивна туристическа дестинация” може да се определи като дългосрочен проект с национален обхват и с международно участие, сподели Царин Аспарухов, изп. директор на Регионален Бизнес център Плевен.